Naše vize

Kvalitní suroviny
z lokálních zdrojů

Naším cílem je zvyšovat kvalitu stravování a přitom zachovat přirozený pohled na jídlo a přírodu. Každý host je toho nedílnou součástí. Každý host v tomto směru dělá jistý krok k podpoře a udržitelnosti.

Je pro nás důležité, abychom nejen my, ale i host znal původ surovin, byl přiblížen jejich příběhu a konkrétním jménům, aby znal zpracování surovin a životní podmínky zvířat.

Největší část receptu nikdy nepochází z rukou šéfkuchaře, ale z přírody. Potřebujeme být více hrdí na lokálnost – na to, kým jsme a kde žijeme. A tutéž hrdost musíme probouzet ve farmářích a dodavatelích. To je důležitá součást poslání.

Udržitelnost
a úcta k přírodě

Vše je propojeno, majitelem podniku počínaje, přes zaměstnance, dodavatele, farmy, zákazníkem konče. A ti všichni by dle mého měli fungovat v symbióze. Je to příběh nás všech a je o vzájemné podpoře a důvěře. Měli bychom znát hodnotu, kvalitu a původ potravin a zlepšovat náš vztah k jídlu.

Měli bychom zkoušet najít ideální přístup jak k jídlu, tak jeho prostřednictvím i k přírodě. A přitom stále přistupovat k přírodě šetrně a s respektem.

Věřím, že najdeme společnou cestu. Každý host, včetně Vás, je pro nás důležitou součástí pro další krok k lepšímu.

Za celý tým Restaurace Koníček,
Šéfkuchař, Leoš Bujáček

Jídlo má být zážitek.

Naším cílem je změna stravovací kultury a porozumnění kvalitě potravin, zachování nutriční hodnoty potravin a následně kvalitnější stravování, podpora a využívání lokálních zdrojů a zejména spojení přírody a lidí.

Jsme tu pro vás

+420 572 551 033

restaurace@hkonicek.cz

Otevírací doba

Pondělí — Čtvrtek 11 — 22 h.
Pátek — Sobota 11 — 23 h.
Neděle 11 — 20 h.

Přejít nahoru

Milí hosté,

z technických důvodů dnes (9. září) máme otevřeno v restauraci do 15 hodin.

Děkujeme za pochopení a budeme se na vás těšit zítra.