Naším cílem je zvyšovat kvalitu stravování a přitom zachovat přirozený
pohled na jídlo a přírodu.
Každý host je toho nedílnou součástí. Každý host v tomto směru dělá
jistý krok k podpoře a udržitelnosti.
Je pro nás důležité, abychom nejen my, ale i host znal původ surovin,
byl přiblížen jejich příběhu a konkrétním jménům, aby znal zpracování
surovin a životní podmínky zvířat.
Největší část receptu nikdy nepochází z rukou šéfkuchaře, ale z
přírody. Potřebujeme být více hrdí na lokálnost – na to, kým jsme a
kde žijeme. A tutéž hrdost musíme probouzet ve farmářích a
dodavatelích. To je důležitá součást poslání.
Vše je propojeno, majitelem podniku počínaje, přes zaměstnance,
dodavatele, farmy, zákazníkem konče. A ti všichni by dle mého měli
fungovat v symbióze. Je to příběh nás všech a je o vzájemné podpoře a
důvěře. Měli bychom znát hodnotu, kvalitu a původ potravin a
zlepšovat náš vztah k jídlu.
Měli bychom zkoušet najít ideální přístup
jak k jídlu, tak jeho prostřednictvím i k přírodě.
A přitom stále přistupovat k přírodě šetrně a s respektem.
Věřím, že najdeme společnou cestu.
Každý host, včetně Vás, je pro nás důležitou součástí
pro další krok k lepšímu.
Za celý tým Restaurace Koníček,
Šéfkuchař, Leoš Bujáček
Naším cílem je změna stravovací kultury a porozumnění kvalitě potravin, zachování nutriční hodnoty potravin a následně kvalitnější stravování, podpora a využívání lokálních zdrojů a zejména spojení přírody a lidí.
Pondělí — Čtvrtek 11 — 22 h.
Pátek — Sobota 11 — 23 h.
Neděle 11 — 20 h.
Milí hosté,
mezi svátky máme zavřeno a čerpáme nové síly. Budeme se na vás těšit 8. ledna 2025!
Děkujeme za pochopení a všem přejeme veselé Vánoce a šťastný nový rok!